25
Joi, Apr

Brasov TV

Social

Concurență mare la Facultatea de Medicină din Brașov. Absolvenții de liceu, care au promovat examenul de bacalaureat au venit în număr mare să-și depună dosarul la această unitate de învățământ superior. Examenul de admitere  va avea loc săptămâna viitoare.

Ca în fiecare an, cea mai mare concurență la Universitatea Transilvania este la Facultatea de Medicină. În doar trei zile de la începerea înscrierilor au fost depuse de cinci  ori mai multe dosare decât numărul de locuri disponibil. „ Deocamdată avem 452 de candidați înscriși la medicină și 254 de candidați la asistență medicală. Suntem în a patra zi de înscriere. Mai înscriem vineri între orele 9 și 15, sâmbătă și duminică între orele 9 și 13 ” a declarat Roxana Miclăuș, secretar comisie de admitere Facultatea de Medicină Brașov.

Depunerea dosarului este doar primul pas. La specializarea Medicină se va intra pe bază de examen. Candidaţii vor susține, săptămâna viitoare un test  la biologie şi chimie.

 

Pe lângă Medicină, mulţi candidaţi înscrişi sunt şi la Facultatea de Inginerie electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor – 366, La Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor – 345, la Matematică şi Informatică – 309. La polul opus, cei mai puţini candidaţi, până acum, sunt la Facultatea de Muzică – 14 candidaţi, Ingineria Lemnului – 15 candidaţi şi Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor – 27.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: