29
Vin, Mar

Social

Candidaţii care nu au reuşit să promoveze examenul în sesiunea din iulie sau în sesiunile din anii anterior se pot înscrie începând de marţi pentru a susţine din nou bacalaureatul, înscrierile încheindu-se în 14 iulie. Pentru prima dată la bacalaureat, examenul va începe cu probele scrise şi abia apoi vor urma probele orale.

Astfel, potrivit calendarului de bacalaureat, în perioada 11 - 14 iulie are loc înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen , iar în 27 iulie este prevăzută înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe.

În 21 august încep probele scrise ale examenului, cu Limba şi literatura română, 22 august - Limba şi literatura maternă, 23 august - proba obligatorie a profilului şi 24 august - proba la alegere a profilului şi specializării.

Din 25 august încep probele orale ale examenului. Astfel, în 25 - 28 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 28 august - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 29-30 august - evaluarea competenţelor digitale, iar în 30 - 31 august - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

 

În 1 septembrie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16:00 - 20:00. În intervalul 2 - 5 septembrie este programată soluţionarea contestaţiilor, iar în 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: