29
Mar, Nov

Foto: brasovtv.com

Social

Tarifele pentru locurile de parcare din municipiu s-ar putea majora până la sfârșitul acestui an.

În prezent sunt peste 40.000 de locuri rezidențiale, însă doar puțin peste 30.000 sunt ocupate legal. Tariful pentru ocuparea unei parcări pe o perioadă de un an este cuprins între 120 și 156 de lei. Până la sfârșitul acestei luni, inspectorii Primăriei inventariază toate locurile de parcare din municipiu. Astfel s-a constat că multe parcări rezidențiale sunt ocupate fără licitație, ilegal. În Astra spre exemplu, din 6.600 de locuri, doar 5.000 sunt ocupate. 

Reprezentanții municipalității susțin că în lunile următoare numărul locurilor de parcare din municipiu va crește cu 6.000, asta numai în zona centrală. Până la intrarea în vigoare a noului regulament, tarifele sunt de 1,5 lei/oră în zona centrală, 1,3 lei/ora în Piața Dacia și Astra.

1 leu pe oră vă costă să vă parcați mașina la Regina Maria, după ora 18.00. Deși în mod normal un loc de parcare rezidențial costă până în 200 de lei, unii brașoveni au plătit și 1000 – 1.500 lei pe an. Cazuri concrete există în zona Gării dar și pe strada Berzei. 

Articole sugerate

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: