25
Joi, Apr

Brasov TV

Social

Sportul este o prioritate la Ghimbav. Cel mai bun exemplu este clubul de handbal. În doar câțiva ani de la 13 copii înscriși, clubul a ajuns la peste o sută de membri. Juniorii de la echipele de handbal au ajuns să concureze cu echipe importante din țară. Totuși susținerea unui astfel de sport presupune un efort financiar enorm, iar autoritățile locale vor să sprijine pe cât posibil aceste activități.

Sportul în rândul elevilor este foarte important. Tocmai de aceea, de câțiva ani la Ghimbav a fost înființat un club de handbal. Inițial a fost doar o grupă mixtă, formată din 13 elevi. Acum s-a ajuns la grupe separate de fete și băieți. Peste o sută de elevi  din Ghimbav sunt înscriși la clubul de handbal care a început să aibă și rezultate notabile la competițiile sportive. „ Iată că am ajuns la un număr de peste 100 de copii, avem 110 copii, pornind de la 13 copii. Ne bucurăm că cea mai mare realizare a clubului este faptul că am reușit să aducem copiii în sala de sport și asta este cel mai important ” a declarat antrenorul clubului de handbal, Viorel Irimie. „ Ne bucurăm că eexistă acest sport în Ghimbav și sperăm ca pe viitor acești elevi să promoveze pe mai departe. Dorim să creăm la Ghimbav și o echipă de seniori ” a completat viceprimarul localității Ghimbav, Ionel Fliundra.



Copiii de la clubul de handabal se antrenează în sala de sport a orașului. Condițiile sunt destul de bune dar autoritățile locale au de gând să le îmbunătățească. În același timp, consilierii locali vor să dezvolte și alte sporturi ce pot fi practicate la Ghimbav. Sportul de masă este și va fi o prioritate atât pentru autoritățile locale cât și pentru profesori care încearcă să îndemne cât mai mulți copii să facă mișcare.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: