28
Joi, Mar

Business News Daily

Social

Magazinele din mediul rural sunt obligate să își instaleze POS-uri, aparate care permit clienților să achite cu cardul și chiar să obțină bani cash din magazin, în anumite condiții.

Plafonul de la care instalarea e obligatorie a rămas de 10 mii de euro cifră de afaceri pe an, după votul din Senat. Micii comercianți mai speră că deputații vor crește acest plafon.

Comercianții cu o cifră de afaceri de peste 10 mii de euro nu au încotro și trebuie să instaleze POS-uri în magazine. Legea a intrat în vigoare la începutul anului.

Maria Ivan a deschis de câteva luni o mică afacere de familie cu produse lactate și a cerut deja oferte de la mai multe bănci, potrivit TVR.ro. Pentru ca montarea echipamentelor este sarcina acestora, iar patronii trebuie să plătească un comision la fiecare tranzacție.

 

Alți comercianți refuză instalarea dispozitivelor, chiar dacă riscă amenzi. Câțiva parlamentari vor să-i scape de obligația instalării POS-urilor pe comercianții care au o cifră de afaceri mai mică de 50.000 de euro pe an. Senatul a respins această modificare, dar urmează votul în Camera Deputaților.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: