25
Joi, Apr

Brasov TV

Social

                Elevii Liceului de Muzică studiază cu instrumente defecte. Multe dintre ele nu mai pot fi reparate. Pentru a-i sprijini pe tinerii talentați, părinții au decis să ajute unitatea de învățământ să strângă bani pentru achiziționarea de instrumente noi.

                Rezultate notabile la cele mai mari festivaluri de muzică și mii de oameni încântați de talentul micilor artiști. Acesta este rezultatul multor ore de repetiții, însă elevii Liceului de Muzică „Tudor Ciortea“ din Braşov sunt nevoiţi să studieze cu instrumente defecte. Părinţii elevilor au inițiat un proiect de donaţii, astfel că oricine vrea să le întindă o mână de ajutor se poate implica. Asociaţia de Părinţi „PRO MUSICA - Tudor Ciortea“ şi-a propus achiziţionarea de instrumente muzicale necesare celor 125 de elevi. 



                Cele mai mari lipsuri sunt la clasele mici. Aici instrumentele folosite trebuie schimbate mai des. „Orice copil trebuie să-și cumpere în patru ani de zile 3 viori. Copiii cresc și mânuța lor crește, iar arcușul trebuie schimbat și el. Viorile nu sunt cele mai performante, cele pe care le au ei. Copiii provin din familii obișnuite cu problemele financiare pe care le știm cu toții ’’ a declarat Camelia Epure, învățătoare Liceul de Muzică „ Tudor Ciortea ’’ Brașov.

                Este nevoie de cel puțin 7 mii de lei pentru a cumpăra mai multe viori. Prin acest proiect se încearcă strângerea unei sume de bani cât mai mare, suficientă pentru achiziţionarea instrumentelor necesare. Donaţii se pot face pe site-ul Fundaţiei Comunitare Braşov: www.fundatiacomunitarabrasov.ro  sau în contul bancar:

 RO21 BACX 0000 0011 4371 2001, Banca Unicredit Bank, cu menţiunea „Donaţie la Cercul de Donatori - nume proiect - organizaţie“.

                Joi, la ora 18:00, va fi organizat un eveniment caritabil la o cafenea din oraș, unde se vor putea face și donații.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: