28
Mie, Feb

www.infoargesnews.ro

Social

     Guvernul a aprobat ordonanța de urgenta privind aprobarea programului national de acordare a unei mese calde pentru prescolari si pentru elevii din invatamantul preuniversitar de stat.

Aceasta OUG are rolul de a asigura accesul egal la educatie pentru toti copiii si tinerii din Romania, in scopul prevenirii si combaterii abandonului scolar prin masuri integrate urgente de interventie la nivelul unitatilor de invatamant preuniversitar.

Potrivit actului normativ, incepand cu anul scolar 2016-2017, elevii din invatamantul preuniversitar de stat vor primi gratuit un pachet alimentar sau o masa calda pe zi, in limita unei valori zilnice de 7 lei/beneficiar, in perioada desfasurarii activitatii didactice.

     OUG adoptata de Guvern arata ca, la cererea motivata a parintilor, elevii care, din considerente de natura medicala, culturala, sau religioasa nu pot beneficia de pachetul alimentar/masa calda, vor beneficia de produse alimentare adecvate, in limita unei valori zilnice de 7 lei/elev sau preșcolar.

Acest program pilot se desfasoara pe durata unui an scolar. La finalizarea programului, in urma analizei realizate, pe baza rezultatelor obtinute, Guvernul va decide daca va extinde Programul la nivel national.
   Pentru unitatile de invatamant incluse in programul pilot, in perioada aplicarii prezentei OUG, nu se mai aplica normele ce vizeaza programele de alimentatie in vigoare, cum ar fi Laptele si Cornul si Fructe in scoli.

 Sursa: Portalinvatamant.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: