25
Joi, Apr

Mulți brașoveni au profitat de noua lege, pentru o bătrânețe fără griji

Social

Nu aveți suficientă vechime în muncă? Pur și simplu o puteți cumpăra pentru a avea o contribuție cât mai mare și automat să fiți liniștiți la pensie! De acum, legea vă permite acest lucru.

Puteți să achiziționați până la cel mult cinci ani de vechime în muncă. La Brașov, peste 600 de persoane au cumpărat nu mai puțin de 1.440 de ani de vechime, în doar șapte luni. 

Dacă nu sunteți încă pensionar și nu ați cotizat la sistemul public de pensii cât timp ați lucrat, trebuie să știți că anii respectivi nu sunt pierduți. Legea intrată în vigoare la finalul anului trecut vă permite să vă cumpărați această vechime.

Însă, numai pentru ultimii cinci ani. La Brașov au fost contractate peste 17.000 de luni, cu încasări totale la bugetul de pensii de peste 3,7 milioane de lei. 

Cât vă costă această vechime? Merită sau nu efortul financiar. Dacă vă decideți să cumpărați o lună de vechime, trebuie să achitați aproape 11% din salariul minim brut pe economie, adică aproape 160 de lei. Pentru perioada maximă, de cinci ani, suma ajunge la 16.100 de lei. 

Deși, inițial, legea ieșea din vigoare la finalul lunii aprilie, Guvernul a propus zilele acestea prelungirea cu șase luni a perioadei în care se poate cumpăra vechime în muncă. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: