19
Vin, Apr

Social

     Veste proastă pentru brașovenii racordați la sistemul centralizat de termoficare. Aceștia ar putea rămâne cu caloriferele înghețate la iarnă. În prezent, în municipiu sunt peste 8.000 de apartamente racordate la sistemul public de termoficare. 

Înființarea noului serviciu de termoficare a fost aprobată în ședința de Consiliu Local de la sfârșitul lunii iulie. Însă, procedura a fost sistată, după ce consilierii social-democrați au cerut Prefectului să analizeze legalitatea înființării acestui serviciu.

„A fost o hotărâre de Consiliu Local cu care au fost de acord toți consilierii locali, la ședința de la sfârșitul lui iulie. Însă, ulterior, consilierii de la PSD au făcut o solicitare Prefecturii prin care cer să se verifice legalitatea acestui serviciu public”, a menționat viceprimarul Brașovului, Mihai Costel.

La rândul lui, liderul consilierilor locali ai Partidului Social Democrat, Răzvan Popa, susține că: „Noi am votat înființarea acelui serviciu, cu un amendament foarte important. Ca acest lucru să fie în deplină legalitate. Întreb Executivul Primăriei dacă înființarea acestui serviciu este legală? Pentru că dacă este, atunci nu văd care ar fi problema pentru punerea în practică a acestui proiect”.

 „În urma memoriului depus, departamentul juridic al Prefecturii va analiza în amănunt actele care fac obiectul înființării acestui serviciu public de termoficare. Solicitarea va primi răspunsul adecvat în cel mai scurt timp posibil”, a declarat și prefectul Ciprian Băncilă.

Dacă Prefectura consideră că Hotărârea de CL prin care se înființează noul serviciu este legală, apoi vor fi supuse aprobării organigrama, statul de funcții, Regulamentul de Organizare și Funcționare al noului serviciu. În ultima instanță este nevoie să se obțină licența pentru noul serviciu public de termoficare.

Toată această procedură ar putea dura chiar și două luni. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: