19
Vin, Apr

Brasov TV

Social

                Când vorbim de asistență socială, mulți se gândesc la persoanele care beneficiază de anumite facilități financiare. Este mai mult decât atât. De exemplu Direcția de Servicii Sociale din Brașov se ocupă și de căminul de bătrâni din Noua, o activitate care necesită multă muncă, dar care oferă și satisfacții. Elevii și studenții brașoveni au putut afla mai multe detalii chiar de la personalul centrului, cu ocazia zilei porților deschise.

                Cât de greu este să asiguri servicii de calitate pentru persoanele aflate în atenția Direcției de Servicii Sociale? La această întrebare au încercat să ofere răspunsul reprezentanții centrului pentru persoane vârstnice din Noua, cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale. Zeci de tineri, elevi și studenți au fost invitați la căminul de bătrâni, pentru a vedea exact cum se desfășoară activitatea centrului. Nu au lipsit nici autoritățile locale, care au venit să-i asigure pe cei responsabili că vor face tot posibilul ca aceste activități să se îmbunătățească. „ Noi ne dorim orientarea asistenței sociale spre servicii de suport. Eu sunt extrem de încântată să fiu în această locație, în acest centru minunat, în care avem posibilitatea să arătăm ce valoare au serviciile sociale. Direcția pe care noi ne-o dorim foarte mult, în acest moment, în domeniul asistenței sociale este să ne orientăm de la beneficiile financiare spre a arăta ce valoare avem în comunitate ’’ a declarat  Ana Rădulescu, director general Asociația Asistenților Sociali din România. „ Serviciile de asistență socială sunt, din punctul nostru de vedere, în primul rând printre cele mai importante servicii pe care le poate asigura municipiul Brașov, și în al doilea rând sunt de calitate ’’ a completat consilierul local, Iulian Mara.

                Pentru a demonstra că totul este bine organizat, conducerea centrului din Noua, a invitat mai mulți elevi și studenți să le explice ce înseamnă cu adevărat munca de asistent social. „Vrem să arătăm tinerilor că profesia de asistent social este o profesie dinamică, o profesie care necesită devotament și cei care vor alege acest domeniu vor putea, zi de zi, să aducă binele în viața fiecărui om din comunitate” a declarat Mariana Topoliceanu, directorul Direcției de Servicii Sociale Brașov.

                În centrul de la Noua pensionarii au activități diverse. De la cursuri de teatru și lectură dar și simple activități de socializare. Căminul pentru persoane vârstnice din Noua este doar una dintre unitățile aflate în subordinea Direcției de Servicii Sociale Brașov. Aici există și un centru medical de recuperare, dar și spații pentru recreare.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: