29
Vin, Mar

Social

Dezastru ecologic pe râul Olt. Tone de gunoaie sunt aduse de curenți și se adună sub podul din localitatea Comăna. La fiecare ploaie abundentă, deșeurile din amonte se strâng pe albia râului pe o suprafață de câteva sute de metri pătrați.

Autoritățile s-au mobilizat și au constituit o comisie de urgență. Peisajul este pur și simplu dezolant. Tone de gunoaie plutesc la suprafața râului Olt chiar sub podul de la Crihalma.

Primarul din Comăna spune că se confruntă cu astfel de probleme de mai multe ori pe an, la fiecare ploaie abundentă. Susține, însă, că acele gunoaiele nu provin de la localnici, ci din împrejurimi. „Acele gunoaie vin din amonte, din alte localități. Asta pățim de mai bine de zece ani, la fiecare ploaie abundentă. Situația trebuie rezolvată urgent, pentru că este evident că vorbim despre o stare de uregență maximă. Nu mai putem aștepta, nu mai este timp să așteptăm nu știu câți ani, după licitații, pentru că s-ar putea să rămânem fără pod”, a declarat primarul comunei Comăna, Viorel Grusea.

Pentru rezolvarea situației s-a constituit o comisie de urgență formată din reprezentanți ai Prefecturii, Consiliului Județean, ISU, Gărzii de Mediu și Serviciului pentru Gospodărirea Apelor.

 „Toți vom merge la fața locului și vom găsi cea mai bună modalitate pentru a rezolva cât mai repede problema de la Comăna. Există posibilitatea ca, în cazul în care nu vom interveni la timp, există posibilitatea ca râul Olt să treacă de mal și să ajungă la șoseaua care traversează zona respectivă, a menționat și prefectul Marian Rasaliu.

Podul nesigur din zonă îngreunează intervenția celor de la ISU. Cele mai multe poduri din comunele brașovene nu permit accesul cu mașini care depășesc 10 tone. Autospecialele ISU ajung la 20 de tone. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: