15
Lun, Apr

BrasovTV.com

Social

        Un nou succes pentru Comisia de Sănătate din Consiliul Județean Brașov, exclusiv în interesul copiilor din orfelinate! Cu 21 de voturi PENTRU, în ședință extraordinară de plen, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind funcționarea Direcției pentru Protecția Copilului, cu amendamentele propuse de Comisia de Sănătate, în scopul optimizării managementului în domeniul protecției sociale.

     Problemele grave de la Direcția pentru Protecția Copilului, dar și din centre de plasament din Brașov, care i-au determinat pe procurori chiar să deschidă două dosare penale, au fost și rămân în atenția Comisiei pentru sănătate din executiv. Consilierul județean Andi Kadas a propus mai multe amendamente la proiectul de hotărâre privind funcționarea DGASPC, proiect aprobat în ședința extraordinară de plen a Consiliului Județean, cu 21 de voturi pentru. ,,Toate inițiativele și demersurile consilierilor județeni sunt făcute doar în interesul copiilor din orfelinate, pentru optimizarea managementului și, în final, pentru un trai cât mai bun pentru beneficiarii din centrele județului Brașov”, a precizat consilierul județean Andi Kadas - președintele Comisiei pentru sănătate din Consiliul Județean Brașov.

     Consilierii județeni din Brașov spun că toate demersurile sunt făcute doar în interesul beneficiarilor, dar se impune, totodată, și reformarea sistemului prin eficientizarea managementului. ,,Știm că sunt persoane cu probleme, iar aceste persoane nu trebuie abandonate, ci îngrijite cu adevărat. Pe de altă parte, în ceea ce privește instituția care se ocupă, (n.r. D.G.A.S.P.C.), de la an la an, și noi, ca oameni, trebuie să ne schimbăm. Astfel, cred că și cei care conduc această instituție, atât în executiv, cât și în Consiliul director trebuie să înțeleagă că, sistemul trebuie reformat doar în interesul beneficiarilor”, a explicat consilierul județean Mihail Veștea. ,,Este o contribuție pe care o avem și din partea Comisiei pentru sănătate, iar în ceea ce ne privește, ca executiv, suntem permanent preocupați să creăm condiții cât mai bune în centrele de plasament și orice sprijin este binevenit”, a explicat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

     După votarea proiectul cu amendamente privind funcționarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Brașov, documentul va fi trimis, potrivit procedurii, spre avizare Agenției Naționale a Funcționarului Public. 

VIDEO:

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: