29
Vin, Mar

Brasov TV

Social

     Nu de puține ori, Brașovul a fost lider la prețurile imobilelor din centrul orașului. Ani la rând, case vechi din oraș au fost scoase la vânzare la prețuri de ordinul sutelor de mii de euro. Unele chiar au costat și câteva milioane de euro. Cea mai scumpă clădire se află în apropierea Teatrului Dramatic, iar în 2012 proprietarii au cerut pe ea peste 4 milioane de euro. Un expert imobiliar a explicat pentru Știrile Brașov TV de ce prețurile sunt atât de mari.

               Cele mai scumpe case scoase la vânzare în Brașov se găsesc în centrul vechi. O clădire finalizată în 2016, compusă din parter, două etaje și mansardă, este scoasă la vânzare la un preț de 980.000 de euro. Tot în centrul istoric al orașului, o vilă cu 13 camere din anul 1920, renovată și restaurată, poate fi achiziționată cu 890.000 de euro. Compusă din parter, etaj și mansardă, casa este amplasată pe un teren de 350 de metri pătrați și dispune de o suprafață utilă de 650 de metri pătrați. Proprietatea se distinge prin valoarea istorică deosebită și pentru că au fost păstrate majoritatea elementelor arhitecturale inițiale.

                Prețurile mari, cerute pe aceste clădiri se justifică din mai multe motive, spun experții imobiliari. Unul dintre cele mai importante aspecte este valoarea arhitecturală a imobilelor. „  Eu personal cred că se datorează zonei, pentru că vorbim de centrul istoric al orașului. Din punct de vedere al unei evaluări imobiliare, zona își spune cuvântul foarte mult. Aceste proprietăți, fiind în zona zero a orașului, sunt evident mai scumpe. Un alt lucru, care cred că influențează prețul, ar fi și arhitectura. Arhitectura și vechimea sunt două lucruri strâns legate și consider că acești factori sunt esențiali. Asta se reflectă practic în prețul final ’’ a declarat Călin Grama, expert imobiliar.

                Multe dintre casele vechi din centrul Brașovului, care au fost scoase la vânzare, au fost transformate fie în spații de birouri fie în hoteluri. În majoritatea cazurilor, frumusețea arhitecturală a fost păstrată de noii proprietari.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: