23
Mar, Apr

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov

Social

În 2020 vom avea aeroport la Brașov! O spune președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, care a prezentat în se stadiu se află lucrările la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Șeful executivului județean a accentuat, din nou, că pentru finalizarea investiției ar mai fi nevoie de 57 de milioane de euro.

De curând a fost lansată licitația deschisă privind realizarea proiectului tehnic pentru calea de rulare, platforma de îmbarcare-debarcare și extinderea rețelelor de canalizare și drenaj aferente pistei de decolare-aterizare. Valoarea estimată este de 850.000 lei, fără TVA. 

"Prevedem bani în buget, pentru continuarea investițiilor. Bani care se pot rectifica în cazul în care din studiul de fundamentare, care este obligatoriu în conformitate cu Legea 100 din anul 2016, să vedem care este modul în care acest aeroport va putea fi finalizat. Prin parteneriat public – privat, prin concesiune sau prin asocierea mai multor administrații publice locale", a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea. 

 

 

Consiliul Județean va aloca anul acesta 10 milioane de euro pentru lucrările la aeroport. "Am toată convingerea că în cazul în care se consideră că noi trebuie să facem aceste lucrări și nu va reieși din studiul de fundamentare că va trebui să concesionăm acest proiect, vom începe cu lucrările pentru căile de rulare și va trebui să facem o procedură de achiziție în urma primirii proiectului tehnic", a continuat Veștea.

După ce proiectul Legii Aeroportului a fost a aprobat în Parlament, situația juridică a terenului este clarificată, iar lucrările la obiectivul de la Ghimbav pot continua.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: