29
Vin, Mar

BrasovTV.com

Social

           Decizie-șoc a Comisiei pentru Sănătate din Consiliul Județean Brașov, exclusiv în interesul copiilor abandonați! Problemele grave de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, care au ținut prima pagină în presă în ultimele săptămâni, dar și vizitele de informare ale consilierilor județeni i-au determinat pe membrii Comisiei de Sănătate să reacționeze în regim de urgență. În ședința extraordinară de plen a forului județean s-au și luat, în doar câteva minute, decizii.  

            Comisia de Sănătate din Consiliul Județean a propus mai multe amendamente la proiectul de hotărâre privind funcționarea DGASPC, exclusiv în interesul copiilor abandonați. Iată câteva dintre ele. „Se desființează funcția de director general se înființează funcția de director executiv, se desființează funcția de director general adjunct  se înființează funcția de director executiv adjunct, se desființează funcția de director general adjunct economic director executiv adjunct economic. Se desființează Serviciul de Relații cu Publicul, astfel 3 posturi de personal contractual vor fi mutate de la serviciul administrativ aprovizionare, se va înființa Biroul de Relații Publice format din 5 + 1  angajați contractuali. Funcția publică de execuție nu se mută de la Serviciul de Evaluare Complexă la Serviciul de Management de Caz Rezidențial”, a spus în plenul CJ Andi Kadas, președintele Comisiei de Sănătate din Consiliul Județean Brașov.

            Adoptarea amendamentelor a fost supusă la vot, în plenul Consiliului Județean. Cu 19 voturi PENTRU, au fost adoptate. Ce se dorește, practic? Un management optim în condițiile legii, transparență și interes total pentru copiii cu care soarta a fost nedreaptă.  

„Este dreptul fiecărei comisii din cadrul Consiliului Județean, pentru asta funcționăm pe comisii pe legea administrației publice, de a face amendamente, după cum ați văzut aceste amendamente au fost supuse la vot și au fost aprobate de către colegii noștri din Consiliul Județean”, a declarat președintele CJ Brașov Adrian Veștea.  

     După votarea amendamentelor, organigrama modificată va fi trimisă, potrivit procedurii, spre avizare către Agenția Națională a Funcționarului Public. Deși în ședința extraordinară de plen, actualul șef al DGASPC Brașov a fost invitat, de unul dintre consilierii județeni să ia cuvântul, Gheorghe Durnă a tăcut mâlc. Imaginile nu mai au nevoie de niciun comentariu.

VIDEO:

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: