28
Joi, Mar

Social

Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, George Scripcaru, primarul Brașovului, și dr. Dan Grigorescu, președintele Asociației Noul Spital Brașov, au reluat demersurile privind proiectul construirii unui nou spital clinic județean de urgență în municipiu.

Astăzi, conducătorii celor trei instituții au semnat un apel adresat tuturor parlamentarilor de Brașov, prin intermediul căruia le solicită sprijinul pentru promovarea unui proiect de lege având ca obiect transmiterea unei suprafețe de teren de 11,45 hectare din domeniul public al statului și din administrarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr Brașov, în domeniul public al Municipiului Brașov, în vederea construirii noului spital. Documentul a fost transmis deja parlamentarilor brașoveni.

Am reluat demersul pentru construcția noului spital clinic județean de urgență. Le solicităm tuturor parlamentarilor brașoveni, instituțiilor și persoanelor implicate, dincolo de culoarea politică, să facem un efort comun pentru a reuși în acest demers, având în vedere că Brașovul are nevoie de un nou spital care să asigure condiții de asistență medicală conforme cu normele europene”, a declarat primarul George Scripcaru.

Avem nevoie de acest proiect de lege care să reglementeze transferul terenului pe care vom putea construi un nou spital. La nivelul municipiului și județului Brașov avem capacitatea financiară să susținem realizarea acestui proiect care va satisface nu numai necesitățile de servicii medicale ale locuitorilor județului Brașov, ci și ale pacienților din județele limitrofe”, a afirmat Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Acest demers survine după ce în data de 29 august 2016 a fost promovat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice un proiect de Ordonanță de Urgență elaborat de Consiliul Județean Brașov și Instituția Prefectului, pe baza notei de fundamentare realizate de Primăria Brașov, având ca obiect transferul suprafeței de teren menționate anterior.

 Pe 14 octombrie 2016, CJ Brașov a revenit cu o adresă la Ministerul Dezvoltării pentru urgentarea promovării proiectului de OUG. Răspunsul MDRAP a fost transmis pe 5 ianuarie 2017. Potrivit punctului de vedere solicitat Ministerului Justiției, este nevoie de promovarea unui proiect de lege pentru rezolvarea situației juridice a terenului.

Necesitatea și importanța construirii unui nou spital au fost înțelese pe deplin de autoritățile publice locale. Acestea au dat curs inițiativei lansate de Asociația Noul Spital Brașov privind încheierea unui Protocol de Cooperare pentru acest proiect. Astfel, pe 3 ianuarie 2017, protocolul a fost semnat de către ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, președintele CJ Brașov Adrian-Ioan Veștea, primarul Brașovului George Scripcaru și președintele Asociației Noul Spital Brașov, dr. Dan Grigorescu. Pe 9 ianuarie 2017, documentul a fost aprobat în ședința Consiliului Județean Brașov, iar pe 28 ianuarie 2017, în ședința Consiliului Local. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: