11
Lun, Dec

Social

    Noi modificări au loc în învățământul românesc. Elevii de liceu vor putea opta la Bacalaureat să dea examen la Economie. Mai mult, în şcoli şi grădiniţe se va introduce o nouă materie: „Educaţie prin sănătate". Asta propune un euro-deputat care spune că introducerea disciplinei Economie ar putea fi o alternativă la probele scrise la alegere la profilul real din cadrul filierei teoretice, precum și la profilurile tehnic, respectiv resurse naturale și protecția mediului din cadrul filierei tehnologice. La baza acestei solicitări stau numeroasele studii care plasează România pe ultimul loc între statele membre ale Uniunii Europene și sub media globală în privința educației financiare.

    O altă schimbare propusă este introducerea orelor de „Educaţie prin sănătate” în care copiii să învețe despre alimentaţia sănătoasă, igiena şi lupta împotriva alcoolului şi fumatului.

    Cursurile ar putea fi ținute de medici si asistentele cabinetelor medicale din şcoli, după ce au făcut și un curs de pedagogie de scurtă durată.

BrasovTV pe Facebook! LIKE si știrile vin la TINE!  


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: