29
Vin, Mar

Social

Dacă la nivel național, mai multe unități medicale se plâng că au început să epuizeze stocurile de vaccin împotriva hepatiteti B la copii, la Brașov situația este sub control. La sfârșitul anului trecut nu au fost înregistrate probleme, iar acum, la început de 2017, DSP a solicitat o suplimentare a stocurilor existente.

                Potrivit statisticilor Ministerului Sănătății, la nivel naţional sunt disponibile 22.300 de doze de vaccin împotriva hepatitei B pentru copii. Dacă în unele unități sanitare din țară dozele de vaccin au început să se termine, la Brașov, deocamdată nu este o situație de criză. În Depozitele Direcţiei de Sănătate Publică există în prezent suficiente vaccinuri împotriva hepatitei B. „  În acest moment nu aș putea spune că sunt probleme la Brașov, în ceea ce privește  dozele de vaccin anti haepatita B. La sfârșitul lui decembrie aveam 250 de doze în teritoriu și 995 de doze în depozitul DSP. În 25 ianuarie, noi mai aveam 29 de doze în depozit, iar în teritoriu nu există probleme privind aceste doze ’’ a declarat dr. Claudia Bularca, purtător de cuvânt Direcţia de Sănătate Publică Braşov.

                 Pentru a evita problemele, reprezentanții DSP au înaintat o solicitare Ministerului Sănătății, pentru suplimentarea stocului de vaccinuri cu 2500 de doze. Deocamdată, Direcția de Sănătate Publică nu a primit un răspuns din partea ministerului. Vaccinul hepatitic B pediatric este utilizat pentru prevenirea îmbolnăvirii copiilor de hepatită B. Prima doză trebuie administrată în primele 24 de ore după naştere, iar următoarele la împlinirea vârstelor de 2, respectiv 6 luni.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: