20
Sâm, Apr

Observatorulph.ro

Social

     Concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi s-a încheiat. La Brașov , la unele şcoli sunt mai mulţi şefi promovaţi pe un loc, în timp ce la altele nu s-a înscris nimeni. Au fost scoase la concurs 183 de posturi de directori şi 82 de directori adjuncţi.

     La Braşov 31 de unităţi şcolare nu aveau nici un candidat pentru postul de şef. După desfăşurarea concursului, candidaţii au mai fost triaţi. Concret, scoase la concurs au fost 183 de posturi de directori de unitate şcolară şi alte 82 de posturi de directori adjuncţi. Înscrişi au fost 220 de candidaţi şi un total de 253 de cereri, pentru că au fost persoane care au concurat pentru mai multe posturi, unii chiar şi pentru patru locuri. La final, au fost admişi 118 candidaţi pentru funcțiile de directori şi 55 pentru posturile de directori adjuncţi. ,, Dureros pentru noi este faptul că sunt colegi în funcții de conducere care au demonstrat că au gestionat corespunzător activitatea din unitatea  dumnealor, au avut rezultate,  dar nu s-au prezentat la concurs din diferite motive. Cert este că acest concurs a fost anunțat din scurt și s-a suprapus cu perioada de început de an școlar și au fost colegi care nu au îndrăznit să se prezinte la acest concurs. ,, a declarat Ariana Bucur, inspecator școlar general ISJ Brașov.

     La Braşov, au fost depuse nouă contestaţii, într-un caz fiind vorba de reevaluarea aceluiaşi candidat şi pentru funcţia de director şi pentru cea de director adjunct. Admise au fost cinci contestaţii, făcute de patru candidaţi. Ultima etapă a concursului - validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister - este programată pentru 16 decembrie. În cazul unităţilor şcolare unde nu a vrut nimeni să se înscrie la concurs, dar şi în cazul celor unde candidaţii au fost respinşi, Inspectoratul Şcolar Județean  Braşov va numi noi directori, prin dispoziţie, până la organizarea unui nou concurs.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: