15
Lun, Apr

Foto: Brașov TV

Social

Ziua Internațională a Prematurității a fost marcată și la Brașov. 

Sute de părinți și copii născuți prematur au vizitat, astăzi, Maternitatea Brașov. Părinții au adus cadouri pentru mamele care se recuperează după naștere și pentru micuții veniți înainte de termen, pentru care lupta de supraviețuire a început mai devreme. 

La evenimentul destinat prematurilor au fost prezente și cadrele medicale, fără ajutorul cărora cei mai mulți dintre copiii născuți prematur nu ar mai fi fost, cel mai probabil, în viață. Printre persoanele care au venit astăzi la maternitate s-au aflat și mămici care au adus pe lume copilași chiar și la cinci luni, care aveau câteva sute de grame la naștere, dar care, în mod incredibil, au supraviețuit, în special datorită eforturilor depuse de medici și asistente.  La Maternitatea Brașov se nasc, în medie, peste 4.000 de copii pe an. Aproape 10% dintre aceștia ajung pe lume înainte de termen. 

Ziua mondială a prematurităţii este marcată, anual, la 17 noiembrie.

Iniţiată de Fundaţia Europeană pentru Îngrijirea Nou-născuţilor, în 2010, şi marcată, oficial, începând cu 2011, această zi are rolul de a atrage atenţia asupra riscurilor pe care le presupune naşterea prematură. Mai exact, rostul Zilei mondiale a prematurităţii este de a educa mamele cu privire la anumite stiluri de viaţă ce ridică probabilitatea unei naşteri premature, cât şi perfecţionarea actului medical şi găsirea resurselor financiare pentru dotarea tuturor maternităţilor cu aparatura necesară acestor copii speciali.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: