04
Mie, Oct

Social

Măsura ar putea fi luată, în perioada imediat următoare, de Primărie.

Problemele cu salubritatea din municipiu se extind și în stațiunea Poiana Brașov. Aici, mai multe societăți comerciale, printre care unități de cazare și restaurante, nu au semnat contracte de salubritate. Toate acestea ar putea rămâne fără autorizație de funcționare dacă nu își rezolvă cât mai rapid deficiențele.

După ce acum câteva luni a scos sute de kilograme de deșeuri din zona lacului din Poiana Brașov, municipalitatea s-a trezit, în ceasul al 12-lea, să verifice contractele de salubritate ale societăților comerciale din stațiune. Astfel au aflat și reprezentanții Primăriei că aici își desfășoara activitatea, de ani buni, fără nicio problemă, 23 de societăți care nu au încheiat contracte cu nicio firmă de salubritate.

Printre ele sunt hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri, magazine, farmacii sau firme care comercializează produse meșteșugărești. Fără astfel de contracte au fost depistate alte 18 persoane fizice autorizate și întreprinderi individuale. Nereguli mari sunt și la cele 72 de societăți care au în vigoare un angajament de salubritate. Există unități de cazare cu restaurant care declară, oficial, că produc sub un metru cub de deșeuri pe lună.

Mai puțin chiar decât un chioșc sau un magazin. Ca puncte de reper au fost luate societăți care au declarat consumul real de deșeuri. Un exemplu ar fi Centrul Olimpic, care a înregistrat, lunar, aproape 40 de metri cubi de deșeuri, la cele 50 de camere pe care le are.

 Vom propune ca tuturor unităților care nu au contracte cu un operator de salubritate să li se anuleze autorizațiile de funcționare. Foarte mulți aruncă gunoaiele fie în lac, fie pe domeniul public, pe spațiile verzi sau în pădure. Celor care au contract, dar nu declară gunoiul real produs li se va aplica o taxă pentru o cantitate minimă de deșeuri, stabilită prin Hotărâre de Consiliu Local”, a menționat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: