03
Vin, Feb

Foto: Asociația de Servicii Sociale SCUT

Social

Asociația de Servicii Sociale SCUT a primit, în această săptămână, o vizită specială. 

Alteța Sa Regală, Principesa Maria, s-a aflat într-o vizită privată la Brașov, ocazie cu care a trecut și pe la sediul Asociației de Servicii Sociale SCUT. 

Alteța Sa Regală a dorit, în acest fel, să ia contact cu Asociația SCUT, să îi cunoască programele, proiectele aflate în derulare, precum și grupurile vulnerabile cărora organizația se adresează. Unele dintre punctele asupra cărora Alteța Sa și-a manifestat interesul sunt evenimentele caritabile în care este implicată asociația, starea beneficiarilor și resursele de finanțare cu care își desfășoară activitatea.

Vizita a durat aproximativ o oră, timp în care Alteța Sa a luat parte și la activitățile aflate în derulare, interacționând cu beneficiarii Asociației de Servicii Sociale SCUT, aflați la acel moment în diferite programe.

În timpul scurt petrecut de Alteța Sa Regală la asociația noastră am descoperit o persoană caldă, deschisă, interesată de beneficiarii noștri și dispusă să întindă o mână celor care au nevoie de sprijin. Alteța Sa a dorit să interacționeze direct cu beneficiarii noștri, astfel că a vorbit cu o parte dintre persoanele diagnosticate cu schizofrenie, cu o tânără gravidă, mămică singură, care are trei copii și pe care asociația noastră o sprijină în activitățile sale zilnice, cu tinerii ieșiți din centrele de plasament, pe care noi încercăm să îi pregătim pentru viața în comunitate, cu fetele din centrul de plasament de la Măgura Codlea, pe care de asemenea, le sprijinim, dar și cu o parte din voluntarii noștri.

Alteța Sa Regală a făcut cunoștință cu fiecare dintre ei, a pus întrebări și a discutat despre problemele fiecăruia în parte. O astfel de vizită ne onorează și ne obligă la o activitate cel puțin la fel de susținută pentru beneficiarii noștri și sperăm ca, într-un timp cât mai scurt, Asociația de Servicii Sociale SCUT să se bucure de altă vizită a Alteței Sale Regale, Principesa Maria“, a declarat Mariana Busuioc, directorul executiv al asociației.

Asociația de Servicii Sociale SCUT acordă servicii sociale gratuite, din anul 2000, pentru persoanele cu boli cronice de sănătate mintală, din 2004 pentru tinerii care ies din centrele de plasament și din 2014 familiilor în risc social. Serviciile oferite sunt complexe și vizează reintegrarea socio profesională a beneficiarilor, menținerea echilibrului emoțional, dezvoltare personală și reducerea riscului de marginalizare și discriminare.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: