26
Vin, Apr

Foto: brasovtv.com

Social

Scandal, în această dimineață, la sediul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială din Brașov.

Zeci de covăsneni din localitatea Lunca Mărcușului, ale căror locuințe au fost grav afectate de inundațiile de acum câteva luni, au cerut socoteală conducerii instituției. Spiritele s-au inflamat chiar la intrarea în sediul AJPIS. Deși era program cu publicul, oamenilor li s-a interzis accesul în instituție.

Oamenii sunt nemulțumiți că nu au primit ajutoarele de urgență de la Ministerul Muncii, pentru a-și repara casele distruse de ploi. Casele lor au fost grav avariate în urma inundațiilor. Însă, chiar și așa, Guvernul nu le-a dat niciun ajutor financiar.

Cele mai afectate au fost localitățile Băcel și Lunca Mărcușului. Acolo, apa a distrus peste 100 de gospodării. Doar șapte familii au primit, până acum, bani de la stat. Conducerea AJPIS Brașov i-a primit pe localnicii din Lunca Mărcușului cu...ușile închise.

Familiile afectate de inundații au solicitat ajutoarele de urgență la AJPIS Covasna, însă conducerea de aici le-a transmis că nu are specialiști care să se ocupe de acest caz și i-a trimis la colegii din Brașov. Numai că angajații de aici au pasat responsabilitatea către Prefectura Covasna. Până vor primi ajutoarele mult sperate, sinistrații sunt nevoiți să-și renoveze singuri casele.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: