28
Joi, Mar

Foto: Brasov TV

Social

Societatea Azvi Straco, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, reabilitează cel mai tranzitat drum din județul Brașov, DN73, care face legătura cu județul Argeș prin localitățile Brașov – Râșnov – Bran – Fundata – Câmpulung – Pitești.

Acesta va fi complet modernizat pe o lungime totală de aproape 104 kilometri. Pe un tronson de mai bine de 30 de kilometri, lucrările sunt aproape finalizate.

În județul Brașov se reabilitează aproape 37 de kilometri de drum. Din păcate, peste 11 kilometri nu sunt autorizați. În prezent se lucrează intens între Râșnov și Tohanul Nou, pe o distanță de peste 2,5 kilometri. Din totalul celor 25 de kilometri autorizați, de pe raza județului Brașov, pe un tronson de peste 13 kilometri lucrările sunt avansate.

Deși a fost solicitată încă de anul trecut, autorizația pentru organizarea de șantier a fost acordată societății Azvi Straco abia la începutul lunii august. Între Tohanul Nou și Râșnov se va reabilita complet tot tronsonul, pe ambele sensuri, până la mijlocul lunii noiembrie. În unele zone din județ, drumul se prezintă în condiții impecabile.

Lucrările efectuate de AZVI STRACO vizează în principal lărgirea drumului la minimum 8 metri, pregătirea lui pentru autovehicule de până la 11,5 tone, reconstrucția completă a 6 poduri și reabilitarea altor 20. Valoarea totală a contractului este de 274 de milioane de lei.


 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: