28
Joi, Mar

Foto: brasovtv.com

Social

Rețea de termoficare reabilitată complet, în cartierul Tractorul.

Pe o lungime de peste șapte kilometri, rețeaua de distribuție a agentului termic va fi modernizată în totalitate. Investiția se va realiza, în proporție de 85%, cu fonduri de la Guvernul Elvețian și are o valoare de aproape 19 milioane de lei.

 „Investiția care se realizează acum este cea mai mare care s-a făcut până în acest moment în sistemul public local de termoficare. În zona Tractorul am avut și anul acesta și anul trecut, foarte multe intervenții. Este o zonă cu probleme și trebuia modernizată. Aici, gradul de încasare este de 94%. În ultima vreme am dispus mai multe măsuri în această zonă. Am retehnologizat un punct termic, am modernizat un altul și chiar acum realizăm o casierie”, a precizat Mircea Marin, directorul Serviciului Public Local de Termoficare Brașov.

Acest proiect va eficientiza sistemul centralizat de termoficare. Va reduce pierderile și va diminua, cu aproximativ 1900 de tone pe an consumul de dioxid de carbon, un aspect extrem de important pentru mediul înconjurător. Termenul de 31 august 2019, pentru finalizarea lucrărilor, este unul realist”, a menționat viceprimarul Brașovului, Costel Mihai.

Lucrările propriu zise vor începe în sezonul rece. Vor fi înlocuite toate rețelele vechi de termoficare. În prezent, în cartierul Tractorul sunt 30% dintre abonații Serviciului Public Local de Termoficare. Adică peste 2.000 de abonați la sistemul centralizat. În perioada următoare se estimează o creștere a numărului de beneficiari până la 6.000.

După modernizarea rețelelor, costurile cu încălzirea ar putea scădea cu până la 50%.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: