28
Joi, Mar

Foto: Primăria Brașov

Social

Reprezentanții municipalității au convocat o ședință de lucru cu directorii instituțiilor de învățământ.

A fost prezentată, în detaliu, situația lucrărilor de investiții, reparații sau întreținere ce au început sau urmează să se deruleze pe parcursul verii.

Discuțiile au vizat:

- stadiul investițiilor pe care Primăria Brașov le realizează în unitățile școlare;

- stadiul reparațiilor curente;

- lucrările de urgență, ținând cont de faptul că au apărut probleme cauzate de precipitațiile din ultima vreme;

- stabilirea unui grafic de întreținere, reparații, reabilitare și igienizare a terenurilor de sport și a curților unităților de învățământ, cu tot ce cuprind acestea;

- extinderea sistemelor de siguranță la nivelul tuturor unităților de învățământ (în special camere de supraveghere) și compatibilizarea acestora, astfel încât partea de stocare de date să revină Poliției Locale, structură abilitată prin lege în acest sens. Discuția se poartă în contextul în care există un studiu realizat pe unitățile de învățământ, care are propuneri tehnice clare.

Am convocat această întâlnire acum, pentru că directorii instituțiilor de învățământ au terminat cu examenele elevilor. Am stabilit termene și responsabilități pentru fiecare activitate în parte, astfel încât la începerea anului școlar lucrurile să fie în regulă. Există și situații unde avem investiții de anvergură - cum ar fi Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil (creștere eficiență energetică, finanțat din fonduri elvețiene nerambursabile), unde termenul de finalizare este luna decembrie, sau Colegiul Național Unirea (cu reparații capitale ale corpului A de clădire), dar sunt situații punctuale, cu termene stabilite în contract care depășesc începerea anului școlar, și unde împreună cu conducerea școlilor vom identifica soluții ca procesul de învățământ să nu fie afectat“, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

La finalul întâlnirii, directorilor de unități de învățământ li s-a solicitat să comunice Primăriei situațiile apărute în urma precipitațiilor, urmând ca specialiștii Primăriei și firmele care au contracte cu Primăria să stabilească modalitatea de realizare a acestor lucrări, inclusiv capitolul bugetar din care vor fi acoperite (reparații curente sau reparații de urgență), încât acestea săse execute în cel mai scurt timp posibil, pentru a nu fi afectate și mai mult clădirile în cauză.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: