28
Joi, Mar

www.decluj.ro

Social

            De luni brașovenii cu venituri mici pot solicita formularul pentru ajutoarele de încălzire. Formularele sunt disponibile la sediul Direcției de Servicii sociale de pe strada Panselelor. Ajutoarele se acordă celor care beneficiază de încălzire în sistem centralizat, celor care se încălzesc cu gaze naturale, energie electrică sau lemne.

     Consumatorii care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat, beneficiază de ajutor lunar, în cazul în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 786 lei şi 1.082 lei în cazul persoanelor singure. ,, Și în acest an, Direcția de Servicii Sociale derulează campania de acordare a acestor ajutoare pentru încălzirea locuinței. Acordăm aceste ajutoare beneficiarilor care locuiesc pe raza municipiului Brașov și folosesc energie termică în sistem centralizat, pentru energie electrică, pentru cei care se încălzesc cu gaze naturale sau cu lemne. ,, a declarat Adrian Pârvu, șef Serviciu Relații Publice, DSS Brașov.

     La stabilirea venitului net lunar al familiei sau, după caz, al persoanei singure se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna anterioară depunerii cererii, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de şomaj, indemnizaţii, alocaţii şi ajutoare cu caracter permanent, indiferent de bugetul din care se suportă.

     Formularele reprezentând cererea şi declaraţia pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei se pot ridica de la sediul Direcţiei  de Servicii Sociale, Str. Panselelor nr. 23 de  luni până vineri între orele 08.30-15.30.  De asemenea se pot descărca şi de pe adresa: www.brasovcity.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: