28
Joi, Mar

Foto: Primăria Brașov

Social

Primarul George Scripcaru a avut o nouă întâlnire cu dezvoltatorii imobiliari din zona Tractorul, întâlnire la care a participat şi comisarul-șef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov (CRPC), Sorin Susanu, instituţie care, alături de Municipalitate, a iniţiat aceste întâlniri.

Subiectul discuţiilor a fost legat de demersurile pe care dezvoltatorii s-au angajat că le vor iniţia de la ultima întâlnire, cea de săptămâna trecută, pentru rezolvarea problemelor din această zonă, în special a străzilor.

Astăzi am avut cea de a doua întâlnire din această perioadă, întâlnire la care dezvoltatorii trebuia să prezinte modul concret în care se vor implica în rezolvarea problemelor cu care se confruntă această zonă. Mă bucur să constat că o mare parte dintre aceştia au înţeles, cel puţin la nivel de angajament, că trebuie să se implice în asigurarea unor condiţii normale pentru cetăţenii municipiului Braşov care locuiesc în această zonă şi care au cumpărat de la ei nu doar pereţii unui apartament, ci o locuinţă într-un oraş, cu tot ceea ce presupune acest lucru, străzi, trotuare, zone verzi, parcuri etc. Ieri, 29 mai, a fost înregistrată o minută a unei întâlniri între reprezentanţii a 16 companii care construiesc sau au construit în acea zonă", a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.

Cu excepţia unei singure companii (care deşi şi-a dat verbal acordul, nu a putut semna acest angajament pentru că la întâlnire nu a participat reprezentantul legal), toţi ceilalţi au luat decizia să îşi aleagă un reprezentant care să rezolve, în numele lor, problemele legate de infrastructură. Astfel, în această etapă, investitorii vor ca, în parteneriat cu Municipalitatea, să rezolve situaţia următoarelor străzi: str. N. Labiş (sector cuprins între 13 Decembrie şi str. 1 Decembrie + 200 m); str. I.C. Brătianu (sector cuprins între 13 Decembrie şi str. Liviu Rebreanu); str. Ioan Popasu (sector cuprins între 13 Decembrie şi  str. 1 Decembrie); str. Emanoil Bernfeld (tronson cuprins între str. Ştefan Baciu şi str. Ioan Popasu); str. Ioan Ursu (tronson cuprins între str. Ştefan Baciu şi str. Ioan Popasu, inclusiv sectorul până la str. 13 Decembrie); str. 1 Decembrie 1918 (tronson curpins între Ioan Socec şi str. I.C. Brătianu); str. Ştefan Baciu.

Pentru aceste străzi, reprezentaţii companiilor s-au angajat să deruleze următoarele activităţi: solicitare certificate de urbanism pentru fiecare stradă/tronson, identificarea soluţiilor pentru reglementarea situaţiei juridice a terenurilor aferente străzilor, realizare documentaţie DTAC, susţinere financiară a acestor activităţi. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: